Care sunt cele 4 tipuri de device-uri mobile?

 Smartphone - dispozitivele care rulează Android, iPhone sau Windows Phone. Browserele mobile sunt similare browserelor desktop prin faptul că pot reda un set larg de specificații HTML5, deși dimensiunea ecranului lor este mai mică și, în aproape toate cazurile, orientarea lor implicită este verticală.

Tabletă - dispozitive dintr-o clasă distinctă. Aatunci când vorbim de dispozitive mobile, în general nu includem tabletele în definiție. Tabletele tind să aibă ecrane mai mari, ceea ce înseamnă că, dacă nu oferiți conținut optimizat pentru tablete, puteți presupune că utilizatorii se așteaptă să vă vadă site-ul așa cum ar arăta pe un browser de desktop și nu pe un browser de smartphone.

Telefon multimedia - Acestea sunt telefoane cu browsere care sunt capabile să redea pagini codificate pentru a respecta standardele XHTML, suportă Markup HTML5, JavaScript/ECMAScript, dar s-ar putea să nu suporte unele dintre API-urile de extensie din standardul HTML5. Aceasta descrie, în general, browserul din majoritatea telefoanelor pregătite pentru 3G care nu sunt smartphone-uri.


Telefoane cu funcții (Feature phones/Dumbphones) - Pe aceste telefoane, browserele nu au capacitatea de a reda paginile web normale de birou codificate folosind HTML standard. Aceasta include browserele care redau numai cHTML (iMode), WML și XHTML-MP.





Comentarii

Feature

Cultura