SC Turism Felix SA





Baile Felix - sanatate, relaxare, activitate!

Cea mai mare statiune balneara din tara, Baile Felix, este situata in judetul Bihor, in nord-vestul tarii, la 9 km de Oradea, la o altitudine de 140 m, intr-o zona deluroasa, la marginea unei paduri de fag si stejar. Situata intr-un cadru geografic deosebit de pitoresc, statiunea este favorizata si de un climat continental moderat de ses si coline, cu ierni blande si temperate sub influenta unor elemente de natura mediteraneana, pastrandu-si astfel caracterul pur de statiune prin bogatia inepuizabila a apelor termominerale (care este si principalul factor natural de cura).


Cea mai veche marturie despre existenta bailor cu apa termala dateaza din anul 1221, de pe vremea Abatiei Hevius de Magno - Varadina, care a dainuit pe aceste locuri pana in vremea turcilor. La expozitia mondiala de la Paris, din 1896, apelor din aceasta statiune li s-a acordat medalia de Aur si diploma de onoare.


Caracteristicile terapeutice ale apei termominerale au dus faima statiunii atat in tara, cat si in strainatate. Concentratia in saruri a apelor este de aproximativ 1g la 1 litru si un grad usor de radioactivitate (1,15 u.m. pe litru) face ca acestea sa fie suportate usor de bolnavi, precum si de persoanele in varsta. Din punct de vedere chimic apa termominerala este: calcica, bicarbonata, sodica, sulfata, silicioasa, oligometalica. Ea se foloseste in scop terapeutic atat pentru cura externa, cat pentru si cura interna.


Specifica Statiunii Baile Felix, este si existenta lotusului termal (Nymphaea Lotus var. Thermalis), descoperit in anul 1789, de botanistul P. Kitaibel si declarat monument al naturii in anul 1931. Lotusul termal este o floare extrem de rara care creste in apele termale supravietuind perioadei de glaciatie. El poate fi admirat si astazi in zona in mediul lui natural.


SC TURISM FELIX SA gestioneaza majoritatea patrimoniului Statiunii Baile Felix, oferind peste 3.300 de locuri de cazare in complexe hoteliere de trei stele, doua stele si o stea. Tratamentele aplicate in bazele noastre de tratament au rezultate remarcabile datorita combinatiei dintre factorii naturali de cura si fizioterapie.


Echipamentele si instalatiile de tratament de ultima generatie, procedurile efectuate, specialistii si personalul medical calificat, asigura efectuarea unor tratamente de calitate, fiind recunoscute in tara si peste hotare pentru tratarea afectiunilor reumatismale si posttraumatice. Printre indicatiile terapeutice se numara: afectiuni reumatismale inflamatorii, afectiuni reumatismale degenerative, afectiuni reumatismale abarticulare, afectiuni post traumatice, afectiuni neurologice centrale si periferice, boli asociate. Proceduri tratament: hidroterapie, kinetoterapie, electroterapie, termoterapie, aromoterapie, masoterapie, elongatii, inhalatii -aerosoli, sauna (optional: reflexoterapie, fitness, jacuzzi).


Hotel Nufarul***


Parter + 2 etaje, 1 lift, 70 camere duble, 6 camere single, 2 apartamente; incalzire centrala, cada, WC, cablu TV, telefon, uscator par, balcon (partial); restaurant: 120 locuri, bar de zi, terasa de vara.

An renovare: 2004; Locatie: centrul statiunii 200 m, gara Oradea 10 km, aeroportul Oradea 15 km

Special: baza de tratament, piscine cu apa termala interior/exterior (la hotel Termal), catering

Sala de conferinte: 20 locuri in sistem sala de clasa, videoproiector, retroproiector, ecran proiectie, flipchart

Turistii cazati in Hotelul Nufarul pot beneficia si de serviciile si echipamentele pentru turismul de afaceri din cadrul Hotelului Termal.

Tarife de la 1.030.000 lei (103 RON)/zi/pers (cazare+demipensiune+tratament)

tel. (004)0259-31 81 42, fax (004)0259-31 91 72


Hotel Termal***


Parter + 10 etaje, 3 lifturi, 114 camere duble, 58 camere single, 6 apartamente; incalzire centrala, aer conditionat (10 camere), cada/dus, WC, cablu TV, telefon, uscator par, balcon; restaurant 300 locuri, bar de zi, terasa de vara.

An renovare: 2003; Locatie: centrul statiunii 200 m, gara Oradea 10 km, aeroportul Oradea 15 km

Special: baza de tratament, centru

de wellness, piscine cu apa termala interior/exterior, internet, catering.

Spatii pentru conferinte:

- sala „mare“: 120 locuri in sistem sala de clasa, videoproiector, retroproiector, ecran proiectie, flipchart, sonorizare.

- sala „patrata“: 80 locuri in sistem sala de clasa

- sala „mica“: 100 locuri in sistem sala de clasa

Tarife de la 1.030.000 lei (103 RON)/zi/pers (cazare+demipensiune+tratament)

tel. (004)0259-31 82 15,

fax (004)0259-31 84 78


Hotel International***


Parter + 9 etaje, 2 lifturi, 182 camere duble, 40 camere single; incalzire centrala, cada, WC, cablu TV, telefon, balcon; restaurant: 360 locuri, bar de zi

Locatie: centrul statiunii 50 m, gara Oradea 10 km, aeroportul Oradea 15 km

Special: baza de tratament, piscina cu apa termala exterior (la 50 m de hotel), catering.

Spatii pentru conferinte:

- sala „mica“: 80 locuri in sistem sala de clasa, videoproiector, retroproiector, ecran proiectie, flipchart, sonorizare

- sala „mare“: 150 locuri in sistem sala de clasa

Tarife de la 860.000 lei (86 RON)/zi/pers (cazare+demipensiune+tratament)

tel. (004)0259-31 84 45, fax (004)0259-31 84 99


Hoteluri de 2 stele: Poienita, Mures, Somes, Unirea, Lotus


cu o capacitate totala de cazare de 1968 de locuri

(camerele au cada, WC, cablu TV, telefon, balcon); baze de tratament, spatii pentru conferinte, restaurante (care ofera si servicii de catering).

Tarife de la 800.000 lei (80 RON)/zi/pers (cazare+demipensiune+tratament)

tel/fax. (004)0259-31 83 21- Agentia de Turism Felix


Restaurante


Pentru satisfacerea celor mai rafinate gusturi, bucataria restaurantelor va sta la dispozitie cu un sortiment bogat de preparate din bucataria traditionala romaneasca si internationala.

Specialitatile locale din restaurantele noastre sunt specifice Ardealului, imbinand in mod fericit influente romanesti, maghiare, germane si balcanice intr-o savoare unica.

Pentru ocazii speciale in restaurant se pot organiza mese festive, cocktail-uri, banchete, nunti etc.

Centrul de wellness Termal:

doua piscine cu apa termala (una exterioara si una interioara), masaj, hidromasaj, aromoterapie, sauna, solar, cosmetica, fitness, masa de tenis.

Strandul Apollo: patru bazine cu apa termala (trei exterioare unul interior), solar, sauna, dus subacval, fitness, masa de tenis.

Strandul Felix: 3 bazine exterioare cu apa termala, bar, topogan copii.

Piscina Mures - piscina exterioara cu apa termala.



companii
SC Turism Baile Felix SA


Hotel Nufarul***
Hotel Termal***
Hotel International***
Hotel Poienita**
Hotel Mures**
Hotel Somes**
Hotel Unirea**
Hotel Lotus**

Restaurante
Centrul de wellness Termal



CAI DE ACCES

Locatie: centrul statiunii 200 m, gara Oradea 10 km, aeroport Oradea 15 km

Cu masina: E 60 (punctul de granita Bors) - DN 76 Oradea-Baile Felix (20 km)

Cu avionul: - aeroportul Oradea (15 km), zilnic curse de la si inspre Bucuresti

- aeroporturi internationale: Timisoara (180 km) si Budapesta (250 km) - Ungaria

Cu trenul: Gara Oradea.

INFORMATII SI REZERVARI:

417500, Baile Felix, Com. Sanmartin, Jud. Bihor

Agentia de Turism Felix, tel./fax: (0040 259) 318 321

e-mail: agtfelix@rdslink.ro

www.felixspa.com

Comentarii

  1. Vrei sa ai localul plin de sarbatori - Revelion 2009 ? Inscrie oferta ta pe www.RevelionRomania.ro Oferte de revelion si meniuri masa revelion ale hotelurilor, restaurantelor, agentiilor de turism, pensiunilor si cabanelor din Romania, Brasov, Bucuresti. Aici gasesti ofete revelion in toata tara pentru anul 2009, 2010, 2011.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Feature

Cultura